Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam - en riktig SM-kung

Annons

Sportsligt sett fick spelen också en SM-kung och inte mindre än två drottningar.

IK Jarl Rättviks Adam Johansson, som inledde med guld i fredagens distanslopp, följde på lördagen upp med en mycket imponerande seger i sprintloppet.

Adam vann inte bara kvalloppet, han passade dessutom på att ta hem kvarts-, semi- och finalen i storartad stil.

SM-drottningarna blev dock inga av åkarna från de lokala klubbarna, men de båda tjejerna Magdalena Pajala, 15 år, från Strömsnäs och Anna Simberg, 16 år, från SK Bore, kommer med allra största säkerhet att skaffa sig ännu större namn i framtiden. Två individuella guld vardera på maximalt två chanser säger väl det mesta,

I sprintloppet gäller det att ha en bra explosivitet. En som hade det var Petra Larsson från Ornäs. Hon följde upp sin tredjeplacering från fredagen med ytterligare en bronsplats, och det var inte långt ifrån att det kunde ha slutat med en silvermedalj.

I samma tävling slutade Domnarvets Sara Eriksson på en hedersam sjätteplats efter att ha slutat tvåa i den så kallade B-finalen.

I klassen för de 16-åriga tjejerna körde Korsnäsåkaren Marie Jonsson in på en imponerande andraplats - bara tre sekunder efter Anna Simberg.

SM-kungen Adam Johansson stod som sagt mer eller mindre i en klass för sig och hade inga som helst problem med att ta hem totalsegern i sprinten. Främste konkurrenten var Filip Enander från Brännan, som var drygt två sekunder efter i mål.

På söndagen

var det dags för nedtrappning, en att det var sista dagen på USM märktes inte.

De flesta åkarna såg ut att vara i riktigt bra form och det blev en oerhört spännande stafett.

Strömsnäs visade, med Magdalena Pajala i spetsen, att man har en minst sagt spännande kull med ungdomar att tillgå. Tjejerna vann i stor stil före Bore med bland andra Anna Simberg. Segermarginalen skrevs till mer än en halv minut.

Korsnäs med Marie Jonsson, Lina Korsgren och Sandra Wilhelmsson slutade på en hedersam sjundeplats.

På herrsidan vann Stockvik i överlägsen stil, hela 19 sekunder före tvåan Selånger. Här slutade Korsnäs med Jonatan Steen, Daniel Persson och Anders Backéus på en sjundeplats, knappt två minuter efter segrarna från Stockvik.

FREDRIK WENNBLOM

Mer läsning

Annons