Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

A-pojkar cupvann i Polen

Annons

- I en annars tråkig säsong får man ändå säga att det i alla fall blev en fin avslutning med den här "lilla" trippen till Polen, konstaterar A-pojkarnas tränare Inge Olsson.

Att säsongen mer eller mindre blev misslyckad för MIK-killarna födda 1987/88, beror på, vilket tidningen också skrivit om flera gånger, att laget inte fick spela i den regionala serien.

Anledningen var att Mora IK via dispens använt sig av en överårig spelare i distriktsserien, vilket innebar att laget inte kunde kvalificera sig till en högre serie.

- Det blev många turer innan vi fick det definitiva beskedet, säger Inge som dock inte vill dra upp den tråkiga historien än en gång.

Han vill hellre glädjas åt Polenresan. Det var förra onsdagen som närmare 20 hockeykillar plus ledare och föräldrar for iväg på en riktigt långresa.

- Vi startade nio på morgonen och efter att ha åkt buss och båt i över ett dygn var vi framme i Gdansk.

- Sedan skulle vi vidare till en stad som heter Torun och bara den 18 mil långa resan på dåliga vägar tog över tre timmar, berättar Inge.

Förläggningen som laget bodde på var en gammal militäranläggning och standarden var inte den bästa.

- Det luktade potatiskällare där vi bodde, men det är nyttigt för killarna att se något annat än det som de är vana vid från hemma.

I cupen möte MIK klubblag från Slovakien, Vitryssland och Polen. Det blev vinster med i tur och ordning 5-2, 11-1 samt 12-1. Därmed vann Mora också hela turneringen.

- Standarden på motståndet var väl inte den bästa, men det var kul att prova på internationella matcher.

Efter cupen bar det iväg till Gdansk och där spelades två träningsmatcher mot polska B-juniorlag.

- De killarna var ju äldre än våra, så det blev två tuffa matcher. Men vi vann i alla fall med 4-2 och 2-0, berättar MIK-tränaren, som är nöjd med resan.

Vilket han hoppas att också hans adepter ska vara.

- Bara killarna får smälta det här ett par dagar, så inser de nog hur rolig resan var.

- Sedan fick vi vara med om sådana kontraster i Polen och efter det här tror jag nog att de som var med förstår att vi har det ganska bra i Sverige, avrundar Inge Olsson Polenresan.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons