Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

A-lagsdebuten avklarad för Alexander

Annons

I går kväll gjorde Borlängegrabben Alexander Hult, 17, A-lagsdebut i elitserielaget HV71.

Det var i en träningsmatch på hemmaplan mot Färjestad som han fick chansen för första gången.

– Alexander Hult och Jonas Johansson var två spelare från A-truppen som båda gick in och spelade helt respektlöst. De behöver inte be om ursäkt för sina insatser, säger HV-tränaren Harald Lückner.

Alexander Hult gjorde ett byte i den första perioden och i mitten av den andra gjorde han sitt andra byte. Det slutade med en tripping-utvisning.

Men direkt efter utvisningen gick han in och jobbade i försvar. Han krigade så pass bra att en annan dalmas, Jonas Frögren i Färjestad, tvingades dra på sig en utvisning.

– Jag täckte pucken och han crosscheckade mig i ryggen sju–åtta gånger, så det kändes skönt att jag kompenserade bort utvisningen direkt, säger Alexander Hult.

– Det var inte alls märkvärdigt tempo. Jag blev förvånad över hur lätt det var att hänga med, men samtidigt märktes det att det var träningsmatch. De flesta höll nog tillbaka en hel del.

Alexander fick spela sju byten och var mer än nöjd med det. Beskedet att han skulle göra A-lagsdebut kom strax efter lunch i går, och han imponerade på alla.
– Han visade ingen som helst respekt och jobbade riktigt bra. Klart godkänt för en debut, berömmer landslagsmålvakten Stefan Liv.

Matchen slutade 3–1 till HV 71, det sista målet kom på Frögrens utvisning, som Alexander Hult jobbade fram.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons