Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

A-laget imponerade

Annons

Conny är den ende som återstår ur fjolårets ledartrio. Igor Zakharkine valde CSKA Moskva och Håkan Gustavsson tränar Avesta BK.

I stället är det Conny, tillsammans med kompisen från Hofors, Timo Kuismin, som leder årets HSK-lag.

-Jag tror att Timo passar bra in i klubben. Han vill verkligen satsa på de egna unga spelarna och jag tror att det kommer att finnas killar födda 89-90 på nästan varenda ispass, säger Elfsberg.

Någon brist på spelare är det inte.

- Nej, vi har varit mellan 25 och 30 killar på de här ispassen. Helt plötsligt verkar det som att alla vill spela i HSK och vi tvingas faktiskt tacka nej till vissa för att vi ska kunna satsa på de egna, säger Elfsberg.

Klart är ändå att tränarparet Elfsberg och Kuismin kommer att få sällskap i bilen av åtminstone två spelare från Hofors. Backen Erik Bergqvist, född -84, och Mattias Strand, forward född -78, har båda skrivit på för HSK.

-Det är kul. Erik är en väldigt duktig back och Mattias är en pålitlig poänggörare. Kanske kan han bli den målskytt som jag tycker att vi saknade i fjol.

Seriepremiären är sen. Inte förrän den 24 oktober börjar allvaret.

-Det är lite väl sent. Det hade inte gjort något om premiären låg två veckor tidigare, säger Elfsberg.

HSK har bokat in tio träningsmatcher och ska även hinna med ett läger på hemmaplan samt en cup i Säter.

På söndag försvinner isen i Hedemora. Därefter väntar träning i Långshyttan innan isen på nytt spolas upp i hemmahallen.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons