Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90 procent om tre veckor

Annons

Susanna Kallur är, sedan en vecka, tillbaka från friidrottslandslagets träningsläger i Formia, Italien, där det för Sannas del bara blev rehabiliteringsträning.

Nu fortsätter rehabiliteringen i Falun, tillsammans med tränaren Bengt-Erik Blomkvist.

- Vi tränar för det mesta ett-två pass om dagen, styrke-, löp- och bassängträning. Hon löptränar på 70 procent, 100 och 200 meter, väldigt lugnt, berättar Blomkvist.

Någon häcklöpning är det inte tal om - än.

- Då, och i början handlar det om låga häckar, måste hon kunna springa på minst 90 procent av max, säger tränare Blomkvist.

Därför var beskedet Sven Jönhagen kunde ge efter en undersökning i Stockholm i går extra glädjande för Sanna och "Benke".

Läkningen av det muskelfäste som släppt i baksidan av låret går så bra att Sanna ska kunna vara uppe på de där 90 procenten redan om tre veckor.

- Vi gjorde en magnetröntgen och ett antal funktionella tester, det vill säga olika träningsövningar. Jag och "Benke" har kontinuerlig kontakt om hur de ska lägga upp träningen och det faktum att Susanna gör precis vad vi säger, vilket inte alla gör, är anledningen till att det går väldigt bra, säger Jönhagen.

Landslagsläkare Jönhagens dom efter skadan den 5 maj var att det skulle ta tre månader innan Kallur kan springa på max.

- Möjligtvis får jag modifiera den domen lite. Men det är de sista stegen, när hon ska gå från 90 till 100 procent av max, som är det svåra stegen, det är då det kan bli svårigheter, säger Sven Jönhagen.

Om tre veckor ska Susanna på återbesök till landslagsläkare Jönhagen.

Och, förhoppningsvis, få ett nytt positivt besked.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons