Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

64 gjorde upp i final

Annons

Bankboken Tour är Svenska Golfförbundets breddtävling för ungdomar mellan 13 och 21 år som satsar på golf. Turneringen är uppdelad i fyra olika nivåer. För att kvala in till en högre nivå ska ungdomarna uppnå bra resultat på nivån under. På regionfinalen på Hagge tävlade de ungdomar som gjort bra ifrån sig på distriktsnivå. De sex bästa killarna och den bästa tjejen vid regionfinalen går vidare till den näst högsta nivån, rikstouren, som spelas på tre ställen i landet den 20-22 juli.

- Turneringen är ett perfekt sätt att fostra framtida löften. Sverige är ensamma i världen om att ha det här systemet, säger tävlingsledaren Martin Svensson från Svenska Golfförbundet.

- Det finns exempel på spelare som gått direkt från tävlingar på Bankboken Tour till att slå sig in på Europatouren, tillägger han stolt.

Segrade i tjejklassen gjorde 14åriga Emma Burman från Sollentuna GK. Hon gick två tävlingsvarv på sammanlagt 168 slag.

- Jag är överraskad att det gick så bra. Det är första gången jag vinner en regionfinal, säger hon glatt efter avslutad runda.

Hennes prestation är extra imponerande med tanke på att hon är en av de yngsta i sin klass. Hur det kommer att gå på rikstouren vågar hon inte uttala sig om. Banan på Hagge GK är hon nöjd med, trots att den är ganska smal.

- Jag behöver gott om utrymme för slagen med drivern, som är min specialklubba, säger hon och skyndar upp mot prisutdelningen.

Segrade i pojkklassen gjorde Mårten Milling, Falun/Borlänge GK med 148 slag.

NILS HOLMQVIST

Mer läsning

Annons