Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

37-årige Anders Ekberg i överraskande comeback

Annons

Som 37-åring har nämligen Anders fått suget tillbaka och gör comeback när LHF möter Kilsbergen i säsongens första träningsmatch.

- Jag har lovat att ställa upp så mycket det går med tanke på mina barn och det har klubben accepterat, säger Anders i en kommentar till tidningen.

I den ålder Ekberg uppnått är det kanske inte många som skulle fundera på att ge sig in i hetluften igen, speciellt som det är fem år sedan han senast spelade handboll av större vikt. Då gjorde Anders ett gästspel i Lindesbergsklubben Lindeskolan tillsammans med Dick Rämhed.

Därefter har det varit handboll mest på skoj i Ludvika HF:s "gubblag".

- Jag märkte i fjol när jag inte spelade alls att jag saknade handbollen. Nu när LHF gick upp tyckte jag det skulle vara kul att prova igen och jag känner mig trots allt ganska vältränad, påstår Anders.

Efter ett antal år i nedgång tycker han sig märka en uppgång för Ludvikahandbollen igen, vilket också understryks av tränaren "Olak" Brunnström.

- Det verkar mer uppåt nu och det syns inte minst på ungdomssidan, konstaterar Anders Ekberg, som i övrigt noterar att de träningar han gjort med klubben hittills varit fartfyllda och ambitiösa.

Hans gamla naturliga roll är som högernia men men kan också tänka sig att spela på högerflanken.

LHF har nu tagit ett kliv närmare rampljuset efter många år på handbollens bakgårdar.

Men tro inte att "Olak" Brunnström och hans manskap nöjer sig med att ha tagit sig till division 2:

- Vi tränar som ett lag som vill komma högre även om vi kanske ännu inte har de kvalitéer som krävs.

Och framtiden ligger i de juniorer och A-pojkar, som nu håller på att skolas in.

- Det är jättekul att vi äntligen kan ställa upp med ett juniorlag, både i serien och SM. Dessutom har vi ett A-pojklag, berättar Brunnström.

Träningen startade redan i början på maj med inriktning på styrka och löpning.

- Jag är väldigt nöjd med uppslutningen på träningarna och "Olak" Brunnströms bestämda uppfattning är att man ligger ett snäpp högre i nivå än vid den här tiden förra året.

Anders Ekberg är förstås ett nyförvärv även om han sedan länge funnits i klubben. Den ende helt nye spelaren är Ola Hedlund, tidigare Västerås, som nu bor i Smedjebacken och arbetar i Västerås.

- Ola är användar både både nio- och sex meter, noterar Brunnström.

Förra säsongen gjorde Magnus Almqvist en del matcher i LHF trots att han numera bor i Stockholm. Den lösningen visade sig dock tämligen ohållbar och någon fortsättning i LHF är inte aktuell.

Linköpingsklubben RP IF har erbjudits och accepterat en ledig plats i division 1 varför en plats fortfarande är vakant i division 2 östra.

Följande lag ingår i övrigt i serien: Mjärdevi IF, Bankeryd, Borlänge HK, Hultsfred,

HK Eskil, Eskilstuna HK, HK GP, Hallstahammars SK, Katrinehomls AIK, Ludvika HF och Örebro SK.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons