Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34:e plats för Björling

Annons

Mockfjärdskillen Clas Björling, tävlande för Dalregementet, kom på 34:e plats när han för första gången deltog i huvudklassen i Ironman på Hawaii i helgen.

Björling avverkade 3 800 meter simning på 1.01.21, 180 kilometer cykel på 5.14.21 och ett maratonlopp löpning på 3.07.38, vilket gav honom tiden 9.32.45 i mål.

- Det var en tuff dag därute. Simningen är jag mest nöjd med, men tidsmässigt var det inte bra eftersom det var många strömmar i vattnet.

- På cyklingen vände vinden, så det var motvind både före och efter vändning. Jag kände mig stark tills det var 45 minuter kvar, då jag blev riktigt trött och mest fick försöka överleva till löpningen.

- Vid växlingen fick jag ett straff på fyra minuter för att jag kommit för nära en annan tävlande. Jag fick ge upp mitt mål att bli bland de tio bästa eftersom jag för att bli det varit tvungen att springa fem minuter bättre än banrekordet. Jag fick passa på att njuta av Hawaii i stället, säger Clas.

Tiden var drygt tio minuter sämre än den han hade när han blev juniorvärldsmästare i samma tävling för två år sedan och knappa timmen sämre än segrande tysken Normann Stadlers.

- Men som tävling betraktat gjorde jag det bättre nu än för två år sedan. Då hade jag exempelvis två damer före mig, nu hade jag ingen. Dessutom bröt Björn Andersson, och Niklas Nilsson kom i mål 45 minuter efter mig, så jag blev bäste svensk, säger Björling.

Totalt blev han dessutom 20 placeringar bättre än för två år sedan.

Något som gör att motivationen knappast blir sämre att fortsätta satsa.

- Jag kommer att åka till Nya Zeeland igen i slutet av december och träna för nästa säsong. Men först ska jag ta två-tre veckor träningsledigt hemma i Sverige - och njuta av höstrusket...

Annons