Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3–2 till Leksand i fullsatt Rocklunda

Annons

Rocklunda var näst intill fullsatt när Västerås och Leksand möttes i allsvenskans sista omgång, en match som slutade med Leksandsseger, 3–2.

På isen gjorde spelarna sitt bästa för att bjuda på publiken på sevärd underhållning. Men nog märktes det att båda lagen har betydligt viktigare uppgifter framför sig.

Om det inte var full fart på isen, så var det det definitivt på läktaren. Där bidrog de båda lagens klackar till en mäktig stämning, trots att matchen i sig saknade nerv.

Stundtals hettade det till ordentligt även på isen. Bland annat resulterade ett mindre gruff i mellanronden i två tvåminutersutvisningar för vardera lag.

Vad gäller spelet var Leksand bäst i den första perioden. Första målet lät dock vänta på sig. Med 45 sekunder kvar vispade Jonas Elofsson in 0–1 i power play.

Den ledningen utökade Morten Green tidigt i den andra perioden. Så mycket mer skapade inte Leksand. Sju tvåminutersutvisningar kan kanske vara en del av förklaringen…

Västerås utnyttjade ett av sina numerära överlägen i perioden på rätt sätt. Rikard Ekström reducerade efter drygt fyra minuters spel.

Leksand fick inleda den sista perioden i spel tre mot fem. Det dröjde bara en dryg minut innan hemmalaget smällde in kvitteringen. Leksand kom dock tillbaka och lyckades vinna matchen via mål av Jens Bergenström.

Leksands succétjeck Martin Bartek spelade inte mot Västerås.

Han hade ett giltigt skäl.

– Ja, det kan man väl säga. Han åkte in till BB på morgonen och blev pappa till en dotter på

eftermiddagen, berättar Leksands sportchef Mikael Lundström.

Glad förstås över att tillökningen kom i går och inte om två veckor.

– Skönt för både oss och Martin att det hände nu.

Leksand vill spela en träningsmatch under det två veckor långa uppehållet i väntan på kvalserien. Vilket motstånd det blir återstår att se.

– Vi har frågat några lag, men inte fått svar än.

Den nionde mars börjar allvaret för Leksand. Lundström räknar med att lottningen till kvalserien kan bli klar någon gång i slutet på nästa vecka.

– Lottningen sker nog så snart att det är klart vilket mer elitserielag så hamnar i kvalserien.

Mer läsning

Annons