Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23 spelare har lämnat Ludvika FK

Annons

Björk lämnade under mötet en lovande rapport i fallet Mohammed al Kantari - Degerforsspelaren som tränat med LFK på slutet och som även spelade lördagens träningsmatch mot Sandvikens AIK.

- Mohammed vill komma till oss och jag tror att vi kan lösa det.

Den 28-årige marockanen, användbar som både mittfältare och forward, har tillhört Degerfors IF sedan 2002 men fick inget nytt kontrakt inför den här säsongen.

Han finns för övrigt med när LFK i kväll möter Korsnäs på Kopparvallens konstgräs i Falun.

På söndag kommer 20-årige brasilianaren Carlos Delige till Ludvika.

En del kanske kommer ihåg honom från sommaren 2000, då han besökte Ludvika och samtidigt spelade med LFK:s P15-lag.

Det rapporteras vara en liten, snabb spelare och - som de flesta sydamerikaner - utrustad med god teknik. Han skjuter också bra - med båda fötterna.

Carlos Delige, från storstaden Sao Paulo, ska göra en nio månader lång praktikperiod på ABB i Ludvika och hoppas samtidigt få spela fotboll.

Det är en Ludvikabo, anställd på företaget, som förmedlat kontakten och som även kommer att ha den unge sydamerikanen boende hos sig.

- Självklart är Carlos välkommen att testa hos oss, säger Peter Björk.

LFK:s andretränare, Mustafa El Hachmi, bördig från Marocko, har även pratat med en annan spelare från sitt hemland, som för närvarande tillhör IFK Västerås.

- Vi får se vad det kan ge, säger LFK-ordföranden.

En dialog förs också via e-post och telefon med amerikanen Nate Kolano men det är fortfarande ovisst om han återvänder till Ludvika.

Peter Björk har bekymrat sett den ena nyckelspelaren efter den andra lämna klubben.

NLT:s genomgång visar att 23 spelare - mer eller mindre ordinarie i A-laget - försvunnit sedan säsongen 2002.

- Att man förlorar spelare då och då får man leva med men i vårt fall har vi blivit av med hela stommen i laget på ett par år.

- Det blir tungt för alla i föreningen, inte minst spelarna. Men nu hoppas jag att vi nått botten och att vi gemensamt kan jobba oss uppåt igen.

En del har reagerat över att LFK så sent försöker hitta nya spelare.

- Men så här är det på spelarmarknaden i dag. Det är andra övergångsregler och spelare och klubbar väntar in i det sista.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons