Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-årige Per - ett utropstecken

Annons

Helgens stora glädjeämne var Per Pettersson som slog till med en notering i 900-klubben.

Per, som blir 16 år i sommar, har under hösten spelat lite sporadiskt i WeGes förstauppställning men har efter jul etablerat sig på allvar och helgens prestation försämrar inte direkt chanserna till fortsatt spel med laget.

Unge Per blev toppman i helgens omgång med sina 907 poäng och spelpartnern under helgen, Jonas Persson, följde tätt i hälarna på Per och noterade 900 poäng jämnt, vilket innebar en andra plats individuellt. Trea kom LBK:s Hans Gerlström som slog 866 poäng.

WeGe har nu ett flertal duktiga juniorer, vilket borgar för en trevlig framtid.

Ludvika BK tog med hjälp av helgens två segrar ett kliv närmare toppen igen och har fortfarande en teoretisk chans att nå åtminstone en kvalplats om allting går klubbens väg i resterande matcher.

WeGe ligger med i toppen av serien trots att man "bara" mäktade med en vinst på helgens två hemmamatcher. En förlust hemma kan komma att bli mycket dyrköpt när det börjar dra ihop sig till allvar på slutet, men WeGe har det fortfarande i egna händer då man möter två av de hårdaste konkurrenterna i Örebro nästa helg. En dubbelvinst då och man har genast ett rejält övertag på övriga lag inför slutspurten.

WeGes damer tog en enkel och odramatisk seger mot gästerna från Gävle. Segern kunde blivit större ändå men hemmalaget slappnade av lite i sista serien och lät gästerna snygga till siffrorna lite.

Båda lagen i herrtrean var spellediga denna helg, precis som reservlagen.

BENNY PERSSON

Mer läsning

Annons