Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spontan operakonsert i mataffären

Det är trångt mellan hyllorna inne på Ica. Tonerna från Romeo och Julia av Bellini klingar ut, det är Anna Eklund Tarantino och John Haque i en duett, i närheten av fruktdiskarna.

Leif Wåhlman kommer in i butiken för att köpa ost, och stannar upp.

– Vad var det där för något?

Konserten på Ica har blivit ett återkommande inslag på Operafesten i Dala-Floda. Tanken är att göra operan mer lättillgänglig, enligt operafestarrangören Anna Eklund Tarantino.

Det är en spontan konsert, där de medverkande sjunger det de känner för på lördagsmorgonen. Kaspar Engdahl sjunger "Stars" av Schönberg, från musikalen Les Miserables. Under tiden går John Haque ut till bilen och hämtar noterna till ett stycke i Tosca av Puccini, som han framförde på Strandbacken under torsdagskvällen.

Sedan brister han ut i "Sången till livet", ackompanjerad av Darya Tchaikovsky, och det blippande ljudet från kassorna längre bort.

– Alla andra föreställningar är så uppstyrda, men här blir det som det blir, säger Anna Eklund Tarantino.

Just konserten på Ica är hennes favorit, under den fem dagar långa operafesten.

– Det blir så fin stämning, folk lyssnar verkligen här.

Kerstin Olsson har tagit sig till affären för att se operan, men passar på att handla jäst till en blåbärskaka under tiden.

– Det är underbart, men synd att det är lite dålig akustik. Det måste vara väldigt svårt att sjunga här.