Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sponsorn räddar hjälpresan – Hilding i glädjetårar

Pengarna till hjälpresan var stulna – då klev macken in med gratis diesel.
– Jag är fantastiskt lycklig över att det finns vänner som ställer upp i nöd, säger biståndsarbetaren Hilding Sjöblom.

Kassan står vid disken i Hildings loppis i Falun. Den hade fyllts upp inför resan till Riga i November. En av många hjälpsändningar han organiserat.

– Det var 1 800 i kassan. Jag räknade med några tusen till, folk hade gett mycket. En hade lagt en bra slant och kramade om mig. När jag öppnade kassan på tisdagen märkte jag att det var knappt 300 kvar, berättar Hilding Sjöblom.

Hjälpresan till Riga var i fara. Personalen på OKQ8 i Hälsingberg hörde hur det var fatt.

– Nu har vi bestämt oss för att i tider som dessa så måste vi försöka bidra på något sätt. Därför ringde jag upp Hilding idag och sa åt honom att vi står för drivmedlet till Lettland. Han blev så glad att han började gråta, säger säljchefen Johan Lång.

– Jag fick löfte om att få fylla tanken. Det är bra reklam både för mig och dig, sa de på OK. Det finns ju änglar, konstaterar Hilding Sjöblom.

Nu kan leveransen köras till Riga. Fredagen den 13 november bär det av.

– Jag har kämpat för det här i 21 år. Jag klarar nog av det, men jag förstår om kunderna känner sig bittra. Jag vill inte misstänka någon här, det är farligt. Vi kan inte veta vad som hänt innan vi vet var nyckeln har varit, säger Sjöblom.

I Hildings last den här gången finns kläder till barn och vuxna, tvål och kanske lite godis till barnen på barnhemmet. Sändningarna har gått till ett barnhem i Riga i många år.

Hilding Sjöblom är försiktig, men vill ändå efterlysa saker.

– Jag vågar inte riktigt be om pengar när de stjäls, men det viktigaste att få in är hygienartiklar. Tandborstar och tandkräm har jag inget av, det behövs verkligen.