Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Splittrad nämnd om pengar till skolan

/
  • Kritisk. Ola Olin vice ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden i Malung är kritisk mot de borgerliga att man inte ens tar upp frågan om ett tilläggsanslag till skolan trots att skolans ekonomi är miserabel.

Annons

- Och något liknande har jag aldrig varit med om. Kanske var man rädd för att förlora en omröstning när inte ens min begäran togs upp men förmodligen är det så att man från samverkanalliansen gått ut med att inte nappa på det här förslaget säger en mycket besviken Ola Olin som nu också reserverat sig mot det här beslutet. Och i den här frågan står också oppositionspartierna socialdemokraterna och vänstern eniga.

Notabelt är att ordföranden i Barn- och Utbildningsnämnden Ann-Louise Eklund (msp) säger nej till att begära ett tilläggsanslag trots att hon vet att pengarna behövs för att klara skolans budget fram till årsskiftet.

Tidigare har en prognos visat att för att klara budgeten måste tre miljoner sparas men detta har försämrats de senaste veckorna och man räknar nu med att det behöver sparas fem miljoner.

När barn- och Utbildningsnämnden hade frågan uppe i sitt arbetsutskott röstades Ola Olins förslag ner av Anna-Louise Eklund (msp) och Mikael Ågren, (m), och man motsatte sig också att skrivelsen av vice ordföranden Ola Olin togs upp som ett extraärende.

- Jag tycker att det är nämndens skyldighet att i detta läge gå in och begära ett tilläggsanslag så att det kan bli ett besked till skolan vilken verksamhet man skall ha och planera för säger Ola Olin.

Malungs kommunstyrelse har också via en motion från oppositionen haft möjlighet att ta upp den här frågan men kommunalrådet Tom Martinson (m) har inte ens tagit upp frågan på dagordningen vilket bland annat förra kommunalrådet Kurt Podgorski (s) och Ola Olin (v) är mycket kritiska till.

- Jag anar att motivet till att mitt förslag röstades ner och inte ens togs upp till behandling i nämnden snarare har att göra med partitaktiska överväganden än saklig övertygelse och mot bakgrund av hur den här frågan behandlat så reserverar jag mig mot beslutet av nämnden att inte ta upp frågan och begära tilläggsanslag inför höstterminen säger vice ordföranden Ola Olin.

- Hade man tagit upp det här som ett extra ärende och fattat vad det rör sig om kunde vi ha avgjort frågan i kommunfullmäktige i junisammanträdet men nu är inte detta möjligt säger en besviken Ola Olin.

Mer läsning

Annons