Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF-mästerskapet – en het tillställning

Fredagen den 7 juni avgjordes 2019 års SPF-mästerskap i golf för Falun med 56 anmälda deltagare varav 53 kom till start. I damklassen startade 13, i herrar A med handicap under 20,0 19 och i herrar B 21.

INSÄNT. Klassmästare efter handicapavdrag samt scratchmästare damer och herrar med bästa bruttoresultat korades. Dessutom fanns en individuell tävling där det gällde att landa bollen så nära hål 10 som möjligt på utslaget.

Vädret var tryckande och kvavt med en beslöjad himmel, som under en dryg halvtimme vid 12-tiden lät ett lätt svalkande duggregn falla över svettiga golfare. Vid ett dignande prisbord konstaterades att många bra resultat uppnåtts och att en dam och sju herrar gått på banans par eller under. Bäst av alla med nettoresultatet 59 slag var Hans Engström i herrar B. Scratchmästare bland damerna blev Gunilla Svensson med brutto 76 slag och bland herrarna Mats Neubauer med fina 72 slag. Klassegrare blev i damklassen Gunilla Svensson, i herrar A Jan Owe Gunnarsson och i herrar B Hans Engström. Närmast hål-tävlingen vanns av Gunilla Svensson med 13,30 meter och av Chester Bernsten med 2,96 meter.

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel