Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Borlänge på Polenresa med Torsångskören

För tredje gången har SPF Borlänge gjort sin populära Polenresa. Denna gång tillsammans med Torsångskören, som med sin sångarglädje skapade stor gemenskap i hela gruppen.

INSÄNT. Båtresan gick denna gång från Nynäshamn. I Gdansk mötte guiden och hotellägare Robert Mackowski som bott många år i Sverige.

Han visade först den totalförstörda men nu i gammal stil återuppbyggda gamla stan i Gdansk. Nästa dag besöktes ett av förintelselägren, Stuthof, och en av många massgravar.

Dag tre började med att kören sjöng på ett äldreboende. Senare blev det rundresa på märkliga halvön Hel och konsert i Gdansk med en av Europas största orglar. I grannstaden, Sopot fick man se Görings och Hitlers magnifika sommarvillor.

Avslutningsdagen besöktes en turistanläggning mitt i skogen där kören sjöng under ledning av Helene Larsson, som ackompanjerade på världens största flygel.

Sista besöket var det nedlagda Leninvarvet där Lech Walesa och fackföreningen Solidaritet började sin frihetskamp för snart 40 år sedan.

Intrycken från resan blev många och positiva. Stor medkänsla med polska folket, som fick lida svårt innan man blev självständiga 1989 och en stor beundran för hur man på bara 30 år lyckats bygga upp en modern stat.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel