Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Borlänge fick höra om hyllade psalmdiktaren J.O Wallin

Johan Olof Wallin föddes i Stora Tuna 1779. Han kom att bli Sveriges största psalmdiktare och slutade sina dagar som ärkebiskop. Han ligger bakom den psalmbok som fått hans namn och som nyligen firat 200 år. Psalmboken och bibeln var ofta den enda litteratur som fanns i hemmen.

Annons

Vid SPF Borlänges första möte för året berättade Mona Engberg om Wallin, som blev en aktad diktare och hyllades av Tegner som ”Davidsharpan i Norden.” Trots sina stora framgångar som prästman och psalmförfattare var han i slutet av sitt liv olycklig, plågad av sjukdom och äktenskapsproblem. ”Jag går, jag går, föga har jag njutit av livet” var bland det sista han sade.

Till ackompanjemang av Anita Sundmark och Bengt Granstam inbjöds alla att sjunga Wallinpsalmer. Det blev en mäktig kör där många lärt sig verserna redan i skoltiden. Anita Sundmark solosjöng några sånger med Wallintext och Bengt Granstam spelade Händel och Bach på flygeln. Eva Franklin avtackade med blommor.

Martina Bergman, nybliven servicechef vid Maserhallen berättade om Maserhallen Rehab, den nya badhallen och om avgifterna dit. Många frågor ställdes och fick klarläggande svar.

Efter information om kommande aktiviteter avslutades mötet med dragning i ett rikhaltigt lotteri.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel