Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Borlänge avslutade våren hos Murbo-Anna

Det var mycket folk kring borden när SPF Borlänge ordnade vårlunch hos Murbo-Annas gårdsmejeri. Efter den välsmakande maten på lokala produkter berättade Mats Reyier om hur Anna och han byggt upp sin verksamhet.

Annons

Anna började för några år sedan med osttillverkning hemma på gården i Koppslahyttan. Det gav mersmak och för tre år sedan bestämde man sig för att bygga ett helt nytt mejeri. Det blev på Annas barndomsgård i Murbo. För nästan precis två år sedan öppnade man.

Det kom 11000 besökare första året vilket ökade till 16000 förra året. Bygget sammanföll med att man gjorde sig av med mjölkkorna i Koppslahyttan och i stället skaffade köttdjur. Mjölken till mejeriet tas därför från en granngård.

Det blev ett väldigt fint hus man byggde med mejeri, kyllokaler och försäljning i bottenvåningen och stor serveringslokal i övervåningen. Fast det verkar stort är det redan nu dags för tillbyggnad.

Efter kaffe med efterättskaka passade många på att köpa med sig av de goda gårdprodukterna innan det var dags för hemresa.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons