Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF besökte riksdagen

En dag i mitten av oktober åkte en buss med SPF-medlemmar från Gagnef, Leksand och Rättvik till Stockholm. Målet var Sveriges riksdag för ett besök vid våra folkvaldas arbetsplats.

INSÄNT. Framme vid målet blev vi välkomnade av dagens guider riksdagsmännen Ann-Britt Åsebol och Carl Oskar Bohlin från Falun och Borlänge.

De förde oss vant genom riksdagens labyrinter och förevisade sin arbetsplats. En del av riksdagshuset är nybyggt och en annan del är av äldre årgång men innehåller båda många vackra salar.

Efter en efterlängtad lunch i riksdagens restaurang besökte vi dagens debatt. Vi hade sån tur att just den dagen debatterades de nya villkoren för pensionärer. Det beslut som klubbats var en ökning av pensionsbeloppet samt en höjning av pensionsåldern. Bland debattörerna märktes bland annat riksdagens grand old lady Barbro Westerholm, tidigare förbundsordförande för SPF seniorerna.

Efter riksdagsbesöket följde ett par timmars fri tid i Stockholm. Några gjorde en shoppingrunda och några strosade runt i Gamla stan. Nöjda och fulla av intryck vände vi hemåt. Alla ser nu fram emot höjningen av våra pensioner.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel