Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF:are firade jubileum i Dala-Järna

Annons

Cirka 180 nya som gamla medlemmar slöt upp till julfest i församlingshemmet i Dala-Järna den 2 december. Ett deltagarrekord för SPF Fyrklövern.

Delvis berodde det på att föreningen bjöd alla medlemmar på festen. SPF Seniorerna fyller 80 år och därför kombinerades detta firande med föreningens julbord.

Inbjudna talare var Lars-Åke Carlsson, ledamot av SPF Seniorernas förbundsstyrelse, och Stina Munters, kommunalråd i Vansbro kommun. SPF Fyrklöverns ordförande, Ur Alf Nilsson, hälsade alla välkomna och berättade om föreningen, som bildades 1983 och för närvarande har 250 medlemmar.

Därefter talade Lars-Åke Carlsson om förbundets historia, på ett mycket inspirerande sätt. Ur Alf lämnade över en Vansbrohäst till Lars-Åke för vidare befordran till förbundsstyrelsen, varefter Stina Munters talade runt ämnet ”att ha tid” och hur vi använder vår tid, några intressanta vinklingar för oss äldre.

Efter talen bjöds till den mycket välsmakande julbuffén. Alla åt och njöt av den goda maten, varefter underhållning av Solveig och Leif från Malung bjöds, med många gamla välkända godingar, både instrumentalt och med sång.

Festen var mycket uppskattad och stämningen var hög hela tiden och nöjda och mätta medlemmar, sökte sig hem när mörkret började lägga sig över nejden.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel