Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Älvdalen bjöd in till intressant och fängslande träff

Ett femtiotal åhörare kom till Brittgården i Älvdalen för att lyssna på kommunpolisen Johan Hed och Hans Nylund, ansvarig för fjällräddningen.

LÄSARTEXT Johan Hed började med att presentera kampanjen ”Tänk säkert”. Det är MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap och polisen som driver kampanjen. Genom att tänka på hur man använder nätet och att man genom enkla åtgärder kan klara sig i vårt uppkopplande liv utan att bli lurad, var grunden i informationen.

Hur skyddar man sig? Det gör man bland annat genom att skaffa säkra, starka, lösenord, uppdatera telefonen och datorn.

Efter kommunpolisens information tog Hans Nylund över. Han har ansvar för samordningen av fjällräddningen i Dalarna. När man hade lyssnat till honom förstår man att fjällräddningen är en ofantlig organisation, mycket planering, utbildning och kunskap behövs för att det ska fungera.

Före pausen avtackades Johan och Hans av SPFs ordförande Bosse Nilsson.

Därefter tog Älvdalingarna över, Kerstin Forslund, Verf Lena Egardt och Ewa Nylander, proffsiga musiker som själva skrivit mycket av den musik och de sånger som de framförde.

En underbar eftermiddag med mycket bra information och härlig musik.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel