Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spendrups får nobben: "Offrar inte badhuset för en parkeringsplats"

Det snart 61-åriga badhuset är räddat tills vidare.
– Spendrups verkar inte intresserade så nu kör vi på för fullt och utökar personalen i Grängesberg.

Sten G Johansson (V), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, gör klart att kommun har tröttnat på att vänta på besked från Spendrups. Det blir ingen försäljning av badhuset.

Representanter för Spendrups mötte kommunen under försommaren 2015 och redogjorde för sina expansionsplaner. Den 4 september gick kommunen ut med ett pressmeddelande där man uppgav att en diskussion "inletts om hur verksamheten på sikt ska kunna fortsätta expandera".

Ledande företrädare för kommunen var inne på att badhuset skulle stängas under 2016, Spendrups få köpa tomten och riva badhuset och här bygga en ny infart eller produktionslokaler.

Men enligt Sten G Johansson har det en längre tid varit tyst från Spendrups om företagets eventuella intresse för badhustomten.

– Och om de vill komma över badhustomten bara för att få anlägga en parkeringsplats så säger vi nej. Vi är inte beredda att offra badhuset för en parkeringsplats. Men handlar det om att de vill ha mark för produktionsökning så är vi från kommunens sida beredda att hjälpa till, framhåller Sten G Johansson.

Han, Håkan Frank (M) och Susanne Andersson (S) från kultur- och fritidsnämnden gjorde nyligen ett studiebesök i Grängesbadet och blev positivt överraskade.

– Jag gick i realskolan i Grängesberg i början av 60-talet och då badade vi i Grängesbadet. Badhuset är fräschare i dag än vad det var då och nu kommer vi att satsa på att marknadsföra det och försöka locka hit exempelvis olika grupper som har behov av bassängträning. Förskolor skulle också kunna nyttja Grängesbadet eftersom här finns fina barnbassänger som har väldigt liten nyttjandegrad.

Johansson berättar vidare att man ska undersöka om en lyft kan installeras i simhallen som kan användas av rörelsehindrade för att enkelt kunna komma ut i vattnet.

– Vi kommer också att förstärka personalen så Grängesbadet kan ha mer öppet kvällstid. På senare tid har det varit två anställda men en badmästare ska flyttas över från Ludvika, uppger Sten G Johansson.