Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spendrups distributionsbolag flyttar distributionsterminal

Spendrups distributör Bryggeritransport i Bergslagen ser över sin logistikverksamhet

Sedan 2010 har Spendrups distributionsenhet varit ett självständigt bolag, Bryggeritransport i Bergslagen AB, Bibab, med Johan Spendrup som vd.

– Vi är ett fristående bolag med uppdrag att dagligen distribuera Spendrups produkter till dagligvaruhandeln, restauranger och systembolag, berättar verksamhetsansvarige Eva Persson.

Företaget har 17 distributionsterminaler runt om i Sverige med 100 bilar och 140 anställda.

Kungsleden AB:s har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Bibab som sett över logistikupplägget och flyttar sin verksamhet i Uppsala till Gävle och sänker därmed koncernens transportkostnader.

– Att vi flyttar från Uppsala till Gävle beror på att vårt hyreskontrakt blev uppsagt. Vi ser över logistiken nu i samband med vår uppdragsgivares utbyggnad i Grängesberg. Terminalerna får i framtiden alla produkterna från Grängesberg. Centralen i Gävle kommer att varje natt ta emot en till två och ibland ända upp till tre lastbilar med släp med produkter från Grängesberg, berättar Eva Persson.

Bibabs 100 bilar levererar 270 000 leveranser per år till Spendrups och andra kunder och omsatte 2011 253 miljoner kronor.