Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosses tips: Mycket svår omgång – jag tar tre säkra kryss!

Annons

Pust, vilken svår stryktipsomgång på lördag. Nästan omöjligt att hitta spikar.

Formtoppade Derby ser ut att bli spelarnas största favorit. Men jag höjer ett varningens finger – Reading är mycket bättre än sin tabellplacering, så en kryssgardering bör med på större system.

Newcastle, Aston Villa, Millwall och Sheffield United är också hemmalag som ser ut att bli spelade till mer än 60 procent. Men... nej!

Bournemouth vann borta mot Stoke nyligen och behöver poäng för att kravla sig upp ovanför nedflyttningsstrecket. Newcastle får se upp!

Sheffield Wednesday är en gåta så här långt, man har spelarmaterial för en betydligt högre tabellplacering än nu. Snart lossnar det. Aston Villa får se upp!

Burton har det lite jobbigt och är i poängbehov. Kom ihåg att de spelade 0–0 borta mot topplaget Bristol City nyligen. Millwall saknar stabilitet och får se upp!

Hull är en besvikelse hittills, borde kriga högre upp i tabellen. Nykomlingen Sheffield United har överraskat stort så här långt, men förlorade borta mot Queens Park i tisdags och det kanske är en indikation på att flytet börjar avta nu... Sheffield United får se upp!

Jag har vridit och vänt på alla 13 matcherna länge och väl och fastnade till sist för Southampton som bästa spik, hemma mot Burnley. Känslan – och den ska inte underskattas! – säger att det blir en 1:a.

Sen tittar jag på statistiken och drar till med tre säkra X, på Ipswich–Preston, Nottingham–Queens Park och Sheffield United–Hull. Jag går för de stora pengarna, helt enkelt. Varken Ipswich, Nottingham eller Sheffield United har kryssat än, efter 14-15 ligamatcher. Det är väldigt ovanligt. Räkna med att de nollorna spricker inom kort – förhoppningsvis alla tre på lördag!

Mitt facit förra veckan:

Stryktipset:

4 rätt på enkelraden.

7 rätt på 24-raders.

10 rätt på stora systemet.

Måltipset:

3 rätt på enkelraden.

3 rätt på R12-systemet.

Veckans förslag:

STRYKTIPSET

Enkelrad (24 rader)

1. West Ham– Liverpool 2 (X2)

2. Huddersfield–West Bromwich 1 (1X2)

3. Newcastle–Bournemouth 1 (1X)

4. Southampton–Burnley 1

5. Swansea–Brighton 1

6. Aston Villa–Sheffield Wednesday 1 (12)

7. Barnsley–Birmingham 1

8. Bolton–Norwich 2

9. Derby–Reading 1

10. Ipswich–Preston X

11. Millwall–Burton 1

12. Nottingham–Queens Park X

13. Sheffield United–Hull X

Stora systemet, 2 592 rader (utgå från 24-raders): Southampton samt kryssen på Ipswich–Preston, Nottingham–Queens Park och Sheffield United–Hull spikas. Helgardera match 7, 8 och 11. Ta med ett X i match 5 och 9.

MÅLTIPSET

Enkelrad: 1, 6, 10, 14, 22, 24, 28, 30.

R12-system: 1, 6, 10, 13, 14, 16, 17, 19, 22, 24, 28, 30.

• Enkelraden på stryktipset och R12-systemet på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”10 tidningars tips”.

• 24-raderssystemet på stryktipset och enkelraden på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”20 svenska experter tippar” i Vi Tippa.

Mer läsning

Annons