Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelberoendes Riksförbund håller föreläsning – Intresset är större än vanligt

På tisdagskvällen anordnar Spelberoendes Riksförbunds lokalförening i Borlänge en föreläsning.
Intresset för föreläsningen har varit stort.
– Alla platser är fullbokade, berättar David Sandell, styrelseledamot i föreningen.

På tisdagskvällen hålls en föreläsning på Hotell Gustaf Wasa i Borlänge. Arrangör är Spelberoendes Riksförbunds lokalförening i Borlänge.

– Vi försöker att hålla ett par föreläsningar per år. Senast var fokus på anhöriga/medberoende men den här gången blir det både den biten samt en berättelse från Patrik Axelsson, som själv har varit spelberoende, berättar David Sandell.

De 45 platserna som fanns till föreläsningen är sedan länge uppbokade.

– Vi brukar ha 25, 30 personer på våra föreläsningar men den här gången har vi satsat på marknadsföring, bland annat annonserat i DT, och det har gett resultat, säger David Sandell.

Var kommer besökarna ifrån?

– Det blir nog från stora delar av länet.Och så kommer det att komma åtta, nio personer som jobbar på missbruksenheten i Borlänge kommun. Det är jättebra att de som jobbar med missbruk kommer och lyssnar, tycker David Sandell.

De båda föreläsarna är Madeleine Tügel, från Spelberoendes förening Malmö, och Patrik Axelsson, från Spelberoende förening Göteborg. Madeleine Tügel jobbar sedan 2006 som rådgivare på Spelberoendes förening Malmö. Hon är själv medberoende då hon har en anhörig som är spelare.

"Hon har under större delen av sin uppväxt och vuxna liv kämpat med sitt medberoende och försökt få hjälp för sin mamma. I dag är hon ute och föreläser om spelberoende och om hur det är att leva i skuggan av spelaren", skriver föreningen på sin hemsida inför föreläsningen.

Den andre föreläsaren, Patrik Axelsson, har varit nykter spelberoende i 14 år.

"Han jobbar sedan drygt tolv år som rådgivare på Spelberoendes förening Göteborg och det senaste året även en dag i veckan på stödgruppen i Trollhättan. Patrik kommer att prata om spelberoende och dess konsekvenser. Han kommer att dela med sig av sina egna erfarenheter av att vara i och att ta sig ut ur ett spelberoende", skriver föreningen på sin hemsida.

Så här kommer du i kontakt med Spelberoendes Riksförbunds förening i Borlänge:

Telefon: 0706 - 40 03 74, mejladressen till föreningen är sbfborlange@gmail.com

Öppna möten för spelare och anhöriga/medberoende, på helgfri torsdag 18:00-20:00. Adressen är Träskogatan 10 i Borlänge.

Julhelgen 2014 publicerade DT en artikelserie om spelmissbruk. Här hittar du alla delarna i artikelserien:

Del 1: När banken tog kontakt med sambon avslöjades allt.

Del 2: Landstinget behöver mer kunskaper

Del 3: Föreningen erbjuder hjälp till självhjälp

Del 4: DT besökte ett möte hos föreningen: "Allt som sägs här inne stannar här"

Del 5 (Premium): Dalkurdprofilen: "Det har gått illa för många"

Del 6 (Premium): Så jobbar Svenska Spel med spelansvar.

Del 7: Krönika: "Snabba spel är den stora boven"