Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarkris i Mora IK?

Vad händer inom Mora IK. Laget har tappat fem av sina främsta spelare från den gångna säsongen och oron börjar sprida sig bland fansen.
Peter Hermodsson sitter dock lugnt på sin stol och lovar nyförvärv.
– Vi har tre spelare som skrivit på, men vi kan inte gå ut med det än, förklarar Mora IK:s klubbdirektör.

Senast i raden att säga tack och hej är lagkaptenen Niklas Fogström, som skrivit på för Luleå.

– Visst känns det jäkligt tungt att tappa Niklas, det är en bra kille utanför och på isen. Men hans dröm har varit att spela i elitserien, då är det bara för oss att önska lycka till.

Jens Jakobs lämnade MIK för elitserien (Luleå) och nu återförenas pucktrollaren med Fogström, vilket var en väntad förlust på spelarsidan

Nyligen skrev Dan Iliakis på för Örebro och där återförenas han med Robin Gartner, som häromdagen överraskande bröt sitt kontrakt med Mora IK.

– Jag vet inte om det var pengar det gällde, men vi kan inte tvinga kvar en spelare som inte vill vara kvar. Och Örebro löste honom från kontrakten, så det blev bra ändå för oss, säger Hermodsson om Gartners uppbrott från klubben han varit trogen de tre senaste säsongerna.

– Sedan vet jag att Gartner och Iliakis är kompisar vid sidan om, så det har väl bidragit också.

Därmed tappar Mora två av lagets främsta backar.

– Men när det gäller Iliakis så tycker vi inte att han varit tillräckligt bra för att vara en importback, menar Hermodsson och utvecklar;

– När det blev budgivning om honom ville vi inte vara med, det var inte Iliakis värd, sedan har Örebro ett helt annat rörelsekapital än oss.

– Iliakis är inte värd de pengar som det handlade om, då skulle han ha varit dominant i varenda match och så bra är han inte, menar kubbdirektören.

Hermodsson beklagar förlusterna, men poängterar ändå att det inte finns någon anledning till oro.

– Vi har tre spelare klara, som skrivit på för oss. Men vi har vi kommit överens med spelarna och agenterna att inte gå ut med det än, då de inte är klara med sin säsong och att det då är i ett känsligt läge.

Likaså gäller det assisterande tränaren till nye Patric Wener.

– Det har varit klart i tre veckors tid, men inte heller där kan vi gå ut med det än.

Dessutom har MIK skickat kontraktsförslag till tre spelare som är med i B-VM.

– Jag och Wener jobbar dygnet runt med det här. För varje spelare vi har tappat så har vi både B- C- och en D-plan. Vi har ju haft på känn att vi kan tappa vissa spelare och då har vi jobbat med tre spelare på varje position.

– Så det finns absolut ingen anledning till oro, poängterar Peter Hermodsson.