Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelar för Sveriges och världens barn

För tredje året i rad anordnar Bernt och Lena Ersson Musiksöndag i Långshyttan med insamling till Världens Barn.
– Vi försöker förnya artistfältet varje år, säger Bernt Ersson.

Som vanligt äger Världens Barn-galan rum på Fars Dag.

– Det brukar vara en trevlig aktivitet för familjer som inte vill sitta inne hela dagen att komma hit, säger Lena Ersson.

I år har Bernt och Lena laddat upp med fem olika musikakter. Bengt Kyllinge, Långshyttebördige The Countryman (alias Bonny Lindqvist), Petra Kvännå, Peter Lönnborg med band och Frida Josefsson som gästar, samt en gospelkör med ett 30-tal personer som avslutar.

Alla artister ställer upp gratis och inte heller Folkets Hus tar ut någon hyra.

Bernt och Lena drog i gång musiksöndagen för tre år har lärt sig mycket sedan dess.

– Första året gick jag och pratade med ryggen mot publiken, lottdragningen drog ut på tiden och alla artister tog med sitt eget ljud – det var helt överbelamrat på scenen, minns Bernt med ett skratt.

Musiksöndagen brukar dra omkring 130-140 personer, och det är inte bara Långshyttebor som kommer.

– Förra året sålde vi biljetter ända till Gagnef, berättar Bernt.

Insamlingen har ökat för varje år.

Första året fick de in runt 11 000 kronor, nästa år 14 000 och i år siktar de på 16 000 kronor.

– Vissa har ifrågasatt varför vi samlar in till världens barn och inte Sveriges barn, när vi har så mycket problem här hemma. Men världens barn är också Sveriges barn brukar jag säga, säger Bernt.

Musiksöndagen äger rum på Folkets Hus i Långshyttan den 11 november med start klockan 14.00. De som köper förköpsbiljetter deltar automatiskt i lottdragningen, där lokala företag har bidragit med priser. Första priset? En Fars Dag-tårta förstås.