Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spekulationer om världsstjärnor till P&L-konkurrent

Bortom konkurshotet väntar nya problem för Peace & Love. På onsdag avslöjar tyska festivaljätten FKP Scorpio vilka band som spelar på den nya jättefestivalen i Norrköping, samma datum som P&L arrangeras.

Arrangören FKP Scorpio siktar på 50 000 besökare till den nya festivalen i Norrköping. På onsdag har man bjudit in till en presskonferens där artistbokningarna ska avslöjas.

Norrköpings Tidningar skriver på nt.se att Scorpios vd kommer att presentera bokningarna tillsammans med Norrköpings kommunalråd, Lars Stjernkvist.

Nt.se rapporterar också om de spekulationer som finns kring vilka band som ska spela på festivalen. Rammstein är redan bokade till andra festivaler som FKP Scorpio arrangerar. Det är även Queens of the stone age. Spekulationer finns även att Green Day eller Metallica kommer att spela på festivalen.

Än har Peace & Love inte presenterat några artistbokningar. I veckan kunde DT berätta att festivalen har mycket allvarliga ekonomiska problem. Med skulder på 13 miljoner försöker man nu övertyga 200 företag om att skriva ned sina fordringar.

FKP Scorpio har expanderat snabbt i Sverige. Den tyska festivaljätten tog över Hultsfredsfestivalen förra året och kommer nästa år även att arrangera Getaway Rock Festival i Gävle.