Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Speedwayföraren Kenny Olsson avled

Annons

Speedwayföraren Kenny Olsson, 30, avled på intensivvårdsavdelningen i eftermiddags till följd av de skador han ådrog sig i kraschen i går kväll.

Olsson fördes snabbt till sjukhus i Norrköping efter torsdagens olycka och vårdades i respirator på intensivvårdsavdelningen fram till i eftermiddag för sina svåra hjärnskador.

Olyckan inträffade i det åttonde heatet i den allsvenska matchen mellan Vargarna och Valsarna. Olsson, som tävlade för Vargarna, krokade in en annan förare, trycktes ut mot staketet och slog enligt ögonvittnen huvudet i sargen upprepade gånger.

Läkare och utbildad akutpersonal var snabbt på plats, och Olsson fick omgående hjärt- och lungräddning innan han kördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset.

Enligt Christer Gustavsson, ordförande i Svemos rundbanesektion, bedömer förbundet kraschen som en olyckshändelse och inte som ett resultat av vårdslös körning.

Torsten Sahlin nåddes av det dystra beskedet genom klubbens representanter på sjukhuset i Norrköping, där Kenny Olssons familj vakade vid hans bädd under natten.

Vargarnas klubbledning kommer med största säkerhet att arrangera någon form minnesstund de närmaste dagarna.

TT

Mer läsning

Annons