Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranen Freddie Eriksson fortsätter i Rospiggarna – Teurnberg nöjd

Han anslöt till Rospiggarna under den nyss avslutade säsongen. Nu fortsätter Freddie Eriksson som back-up i laget även 2018.
– Jag är jätteglad för det, vi får en mycket bättre uppbackning nu, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons

Mikael Teurnberg i samspråk med Freddie Eriksson under SM-kvalet i Hallstavik i somras.

När Freddie Eriksson återkom i Rospiggarnas färger i somras, som ersättare till John Lindman när denne fick lämna, var det ett nygammalt ansikte som rullade ut på HZ Bygg Arena i Hallstavik.

LÄS ÄVEN: Lindman och Miskowiak får lämna - Freddie Eriksson in i laget

Freddie Eriksson började en gång sin 500-kubik-karriär i just Rospiggarna.

– Minns jag rätt kom han till oss 1997 och började köra i a-laget 1998, säger Mikael Teurnberg. Han var sedan med då både jag och Andreas Jonsson körde fram över SM-guldåren i början av 2000-talet, för att sedan lämna för Hammarby 2003.

LÄS ÄVEN: Äntligen kände Freddie Eriksson glädje på banan

När Mikael Teurnberg i somnarens transferfönster stuvade om lite i truppen, kom Freddie Eriksson in igen. Och han gjorde det bra, menar Teurnberg.

– Ja, jag förväntade mig inte att Freddie skulle komma in och plocka 5-7 poäng eller så. Han kom in och gjorde sitt jobb tycker jag. Han plockade några viktiga poäng för oss.

– Freddie är en riktigt bra kille att ha i sitt lag. Han är lojal, positiv och vet förutsättningarna. Framför allt åker han bra på vår hemmabana och sånt är värt mycket. Han kommer inte att köra kontinuerligt, han har inte längre tiden då han jobbar väldigt mycket i familjeföretaget, men han kommer att vara perfekt som en back-up om något händer i laget.

(+) LÄS ÄVEN: Freddie Eriksson inte nöjd med inledningen i Rospiggarna

Enligt Teurnberg var det några andra klubbar som också var intresserade av den 36-årige Värmdö-killen, som har snittet 0,500, men han valde alltså att fortsätta i Rospiggarna.

– Det är jag som sagt mycket glad för. Freddie kommer att köra i allsvenskan (klubb ej klar, i år körde han i Västervik som tog klivet upp i elitserien) och sedan med oss när vi behöver honom. Han ser till att vi nästa år har bättre uppbackning på de lägre platserna i laget, vilket kommer bidra till vår jämnhet.

LÄS ÄVEN: (+) Fått och gått i speedwaysverige - så ser lagen inför 2018 ut just nu

Mer läsning

Annons