Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lite annorlunda bildalbum efter matchen i Avesta som aldrig blev av...

Det blev ju ingen match mellan Masarna och Rospiggarna i tisdags då det inte gick att få banan i körbart skick. Då passade vi på att tjuvlyssna på och läsa tankarna hos förarna som gick, satt, stod eller dansade Små grodorna i väntans tider...

Annons

Vi reserverar oss för om vi i vissa, eller rent av samtliga, fall hört fel eller tolkat tankar fel.

– Yes! Härligt! Det trodde jag aldrig, men vi fick i gång en motor den här gången också, tänkte en glad men sammanbiten Jacob Thorssell som trots glädjeyttringen ändå inte lyckades få med Jason Doyles teammedlem på en high five-etta.

– Så generande, tänkte Kim Nilsson. En fotar bakifrån och en framifrån. Mig? De kanske tror jag är Tai Woffinden? Och det kanske jag ska låtsas vara nu när han ändå inte är här? Vi är ju ändå lika så tillvida att vi är lika många, Tai och jag. Jag kör ner hans snitt lite. Tar en för laget, liksom, eller gör jag inte det då?

– Va fan! Ska det inte låta om motorerna längre? tänkte en orolig Timo Lahti och fick samtidigt en möjlig förklaring till den senaste lite klena poängskörden med Rospiggarna.

Antonio Lindbäck till Andreas Jonsson: – Jag har en idé! Om du och jag lägger ihop våra poäng kanske vi kan komma upp i tvåsiffrigt i kväll! Jonsson: – Nja, kanske det... Men hur blir det då Micke? Teurnberg: – Som ni sett ut ett tag nu är jag frågande till om ni får ihop det under hela säsongen...

Nike Lunna dröp av självförtroende efter debuten veckan innan och lovade med tummen upp och orden att leverera fullt: – Så här ren och fin kommer jag även att vara efter mina sex heat i kväll. Så skönt att redan nu veta att man leder runt om på en sån här skitig bana, tänkte han.

Talanger emellan. – Joel, du behöver inte vara nervös. Det minsta lilla du undrar över eller är orolig för så är det bara att fråga mig, sa Philip Hellström Bängs, ungdomsförare i Masarna. Joel Andersson: – Jag har fan glömt allt och det blir bara värre under så här lång väntan. Visst är det vänster vi svänger, Philip? – Beror ju på åt vilket håll du tänker köra, Joel. Ställ dig åt samma håll som de andra i starten bara. Det är liksom en bra början.

I ett typiskt svenskt midsommarväder försökte Robert Lambert, i brist på andra sysslor i väntan på speedway, lära sig grunderna i Små grodorna. – Hur var det Bäckström sa nu...

... – Så här ska du sitta i utgångspositionen, Robert! ropade Rospiggarnas dansk Nicklas Porsing, där han bokstavligen satt i skiten och förundrades över hur en gammal fransk militärmarsch blev en svensk midsommarfavorit. – Men svenskar är ju ett obegripligt folk, fortsatte han högt.

– Joru, satan, Jasoni Doylei! Hemma i Finland vettu, där kör vi aldri spidway utan att det är minst sextio centimeteri lera över hela panan. Den här jäla siten har vi som undelag i sängarna för perkele. Satans mesar ni alla andra, sa Timo Lahti och fick uppskattande nickar av landsmannen Nike Lunna.

Kim Nilsson: – Jo Robert, en gång i Polen var banan så dålig efter regn att det blev så här breda och djupa spår i banan som vi körde i. Det påminde om rodel. Men säger de

Antonio: – Snälla, bara liiite till. Kan jag inte få ta bara liiiite kaffe till? Jag lovar att vara så här glad hela kvällen, fast det är match!

... – Skit i det då för fan.

LÄS ÄVEN: (+) "Även om vi täckt banan hade det inte hjälpt"

LÄS ÄVEN: (+) "Blir inte lätt hitta ett nytt matchdatum"

TV: (+) Kim Nilsson om den inställda matchen och om viljan att spöa Rospiggarna

Klicka här för att se hur Mittmedias storsatsning på speedway ser ut

Mer läsning

Annons