Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Speed Weekend byter helg

Två år i rad har Speed Weekend arrangerats på Orsasjöns is i mitten av mars.
– Nu är det klart att Speed Weekend 2013 kommer att gå den 15 - 16 februari med den 17:e som reservdatum vid dåligt väder. Det kan vara lite kallare, men vi hoppas på bättre och hårdare is i jakten på snabbare tider och rekord, säger arrangören Glenn Ocklund, Landracing.

Annons

De två första åren hölls Speed Weekend i Funäsdalen och när det nu närmar sig den femte upplagan väljer Landracing att köra arrangemanget tre veckor tidigare.

– Det är för att vintersäkra tävlingen och beslutet ligger i linje med många förares önskemål, säger Glenn Ocklund.

– Vintrarna i Sverige är svårbedömda numera och ingen vinter är den andra lik. Det gör att det är svårt att beräkna vilket datum som är lämpligt.

Landracings alla tävlingar under sommaren har gått i strålande solsken, trots att de flesta av oss lutar åt att det regnade hela tiden.

– Tävlingsmässigt var det den bästa sommaren någonsin för oss. Nu hoppas vi turen håller i sig med soliga vårvinterdagar på världens snabbaste is i Orsa.