Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparförslag på lasarettet

Jag vill upplysa Ingalill Persson (S), landstingets finansplans expert, om att det finns en förmögenhet att spara på omotiverade lysande föremål som är i funktion helt i onödan på Falu lasarett. I korridorer med dagsljus igenom stora fönster, lyser lysrörsarmaturer i taket.

I sjuksalar strålar ljus från glödlampor, många av dem lågenergi som inte lyser avgiftsfritt. På akutmottagningen lyste alla ljuskällor som fanns, även i rum som inte utnyttjades. Det finns olika blandare och toaletter som ger för mycket vatten. Det var mode ett tag att syssla med energisparande åtgärder.

Inför kortläsare eller konduktörer i alla hissar. Åka gratis kan inte vara rätt. Det kan till exempel kosta fem spänn att åka från plan 0 till plan 7. Lasarettets cafeteria är den dyraste i kommunen. Går att pressa lite till

Jag passerar ofta en vårdcentral med en räcka med hyrbilar uppställda för att användas vid behov. För det mesta står de. Det går säkerligen att dra in fler av dem. Undersök om det går att teckna avtal med taxi om resor vid behov. Säkert mycket billigare.

FaluBo

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare