Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sörviksområdet fibreras – fler områden på gång

Vid lunchtid på fredagen kom beskedet som hushållen i Sörvik med omnejd utanför Ludvika har väntat på. Utbyggnaden av fibernätet blir verklighet.

Annons

Fiberleverantören IP Only satte ribban för undertecknade avtal på minst 280 hushåll, vilket nu har passerats med råge – och i god tid före sista anmälningsdag dessutom.

Den 19 september var utpekat som sista beställningsdag. Nu står det dock klart att redan den 4 september är 290 avtal klara.

– Nu är det även klart för fiberutbyggnad i Sörviksområdet, meddelade Filip Åberg, försäljningschef för IP Only/byNet i ett mejl till DT klockan 12.21.

På sätt och vis blev därmed fredagen en glad dag i dubbel bemärkelse i Sörvikstrakten.

I måndags, den 31 augusti, släckte nämligen Quadracom områdets adsl-station, helt enligt planen.

När sedan den nye aktören, Bredbandstjänster i Dalarna, skulle få fart på tekniken igen ville det sig inte riktigt.

– Ja, det blev lite strul, säger kommunens bredbandsstrateg Tommy Rehnberg som skänker en tacksam tanke till teknikerna på VB Energi.

– De ska ha ett tack för allt jobb de lagt ner för att få i gång det här. Adsl-stationen skulle vara i gång senast till fredag, och så blev det.

Tommy Rehnberg noterar att klockan 13.55 på fredagen fungerade bredbandsanslutningen i Sörvik med omnejd igen.

Nämnas kan i sammanhanget att IP Onlys fiberprojekt i Sörviks- respektive Grangärdebygden ser ut att kunna följas av fler.

Det har tecknats en avsiktsförklaring mellan Ludvika kommun och IP Only om att bygga fibernät i hela kommunen.

Tommy Rehnberg påpekar att det finns flera "vita fläckar" i kommunen som man nu kommer att rikta fokus mot.

Det handlar bland annat om stadsnära områden (som fiberjätten Telia hittills har ratat) och byar som Gräsberg och Persbo.

Högaktuellt är dessutom Fredriksberg, där Säfsen är en av de platser som kommer att diskuteras under den närmaste tiden.