Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörsjöns skola kan bli förskola

Annons

Tidningen har tidigare berättat om problemen med barnsomsorg i Sörsjön då förskolan och skolan i grannbyn Nornäs från och med i sommar ska läggas ner.

Småbarnsföräldrar i Sörsjön får då sin närmaste förskola i Sälen, 35 kilometer enkel väg. Föräldrar som jobbar i Sörsjön får då 14 mils bilåkning dagligen för att lämna och hämta barn i förskolan. Dessutom är det brist på förskoleplatser i Sälen.

Kooperativet Dalen i Sörsjön, som bland annat sköter hemtjänst i området åt kommunen, har uttalat att man även skulle vilja driva en förskola, men att man behöver hjälp med lämplig lokal.

Nu föreslår Unander och Eriksson att kommunstyrelsen, Malungshem samt barn- och utbildningsnämnden tillsammans med kooperativet Dalen ska försöka hitta en lösning med barnomsorg i byns gamla skola.

- Ett alternativ skulle kunna vara att anställa en barndagvårdare i Sörsjön, men de ortsbor som vi varit i kontakt med anser att det bästa för barnen, föräldrarna och byn är att kooperativet driver barnomsorg. Skollokalerna bör användas för detta, menar motionärerna.

Annons