Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstam tio slag efter i US Open

Annons

Annika Sörenstam får svårt att upprepa segern i US Open från i fjol. Efter två rundor ligger hon tio slag efter Angela Park.

Sörenstam hade hela sex över par på den andra ronden som färdigspelades på lördagskvällen.

Årets US Open har avbrutits båda dagarna på grund av regn och åska, vilket förstås är frustrerande för spelarna. Annika Sörenstam var på det 18:e hålet i fredags när signalen för oväder ljöd och tvingades därför upp i ottan för att spela färdigt andra rundan. Hon säkrade par och gick sedan hem på lördagsmorgonen för att sova några timmar igen. Senare på lördagskvällen svensk tid inleddes den tredje rundan på Southern Pines, North Carolina.

Sörenstam, fem över par, klarade kvalgränsen med två slag och får spela vidare i tävlingen som hon vunnit tre gånger tidigare (1995-96, 2006).

Angela Park, Brasilien, hade två under par på lördagen och minus fem totalt. Hon leder med två slag före Amy Hung, Taiwan, Jiyai Shin, Sydkorea, och Julieta Granada, Paraguay. 18-åriga Park gör sitt första år på USA-touren. Hon har aldrig vunnit men har redan tre topp tio-placeringar och klarat kvalet i samtliga 14 tävlingar.

Sörenstam fick en mardrömsstart på den andra rundan med en dubbelbogey på första hålet och sedan fem bogey på de följande tio hålen.

Sörenstam har åtta slag upp till andra- och sex upp till femteplatsen.

Karin Sjödin är näst bästa svenska med två 74-rundor, sex över par, och får spela vidare. Hon har därmed klarat kvalet i nio av tolv tävlingar i år. Sjödin, 23, hade en något svajig andra rond med en eagle (16:e), en birdie och fem bogey.

Liselotte Neumann, Sofie Gustafson och Maria Hjort hade plus åtta efter två ronder och är utslagna.

TT

Mer läsning

Annons