Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstam tappar i US Open

Annons

Regerande mästarinnan Annika Sörenstam tappar på täten i US Open. Hon hade sex slag över par efter 17 hål på den andra ronden när tävlingen avbröts på grund regn. Sammanlagt ligger hon fem slag över par och får avsluta sin runda på lördagen.

Sörenstam låg på delad fjärde plats efter första ronden med 70 slag och var mer än nöjd med sitt spel. Det innebar två slag bakom Angela Park, Brasilien, som gör sitt första år på USA-touren. Men Annika fick mardrömsstart på den andra rundan med en dubbelbogey på första hålet och sedan fem bogeys på de följande tio hålen. Det innebar sju över par och mungiporna var förstås djupt nere hos svenskan. Hon räddade läget en aning med birdie på 17:e, innan ronden avbröts på grund av oväder. Spelarna väntade först ute på banan i 15-20 minuter innan de kallades in i klubbhuset. Liksom under första dagens spel drog stora mörka regnmoln in över banan under fredagseftermiddagen och 23.30 svensk tid meddelade arrangören att det inte blir något mer spel under fredagen.

Puttningen måste fungera perfekt på den svårspelade banan i South Pines, North Carolina. Annars rullar bollen av greenerna och en putt på någon meter kan hastigt och mindre lustigt bli en tiometersputt. Det fick världstvåan erfara flera gånger och det är inte ofta som hon har en så hög score.

Övriga svenskor hade det också svårt, Sofie Gustafson och Maria Hjort ligger plus åtta efter två ronder.

Amerikanskan In-Bee Park hade lägsta scoren med två över par sedan ett 20-tal av 153 hade hunnit spela klart på fredagskvällen, svensk tid.

TT

Mer läsning

Annons