Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstam nära årets första seger

Annons

Två slag var allt som skiljde Annika Sörenstam från särspel och hennes första titel på touren sedan i september förra året. Svenskan var länge med i segerstriden i franska Evian Les Bains Europatourtävling, men när det gällde som mest fick den forna världsettan ingen ordning på spelet.

Sörenstam, som inför den sista ronden var fyra slag efter ledande Juli Inkster, USA, inledde med fyra birdies på de nio första hålen. Fram till det 15:e hålet såg hon ut som en av många potentiella segerkandidater, men en bogey ställde till det för svenskan som slutade sexa, två slag efter amerikanskan Natalie Gulbis som vann tävlingen efter särspel med sydkoreanskan Jeong Jang.

Även Sophie Gustafson låg länge med i den absoluta tätstriden, men tre bogeys på de sista nio hålen innebar en 73-rond, ett över par, och delad sjätteplats med Sörenstam.

Maria Hjorth gick runt på 72 slag och slutade på 16:e plats. Linda Wessberg, som inför söndagen låg på 13:e plats, fick ingenting att stämma och sjönk som en sten i resultatlistan efter en 80-rond.

TT

Mer läsning

Annons