Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstam åt rätt håll

Annons

Ännu är hon inte tillbaka till sin toppkapacitet.

Men Annika Sörenstam är med i toppstriden i British open, delad fyra efter två ronder under par på svårspelade Old course i St Andrews.

Annika Sörenstam har liksom flera andra rutinerade damgolfstjärnor fått problem med diskbråck. Efter ett långt tävlingsuppehåll _ bara åtta tävlingar i år _ har hon dock snabbt blivit att räkna med igen.

Vägen tillbaka är en fråga om styrka och längd. Mångårige tränaren Henri Reis har följt Sörenstam i St Andrews och hennes väg tillbaka efter skadan.

De senaste veckorna har den rutinerade svenskan visat att det bara är en tidsfråga innan hon är tillbaka till 100 procent och ger Lorena Ochoa en match om platsen som världsetta igen.

Kanske kan hon ge mexikanskan en match om segern i British open. Det skiljer tre slag halvvägs in i majorn. När Sörenstam fick chans att gå ut tidigt på andra rundan, innan havsbrisen tog fart över St Andrews, utnyttjade hon dock inte läget på samma vis som Ochoa. Ochoa inledde med 67 slag, sex under par, första dagen. Sörenstam gjorde två under par och hade med sig en 71:a till klubbhuset på fredagen och var därmed med 143 slag tre under par sammanlagt.

Sörenstam missade flera birdieputtar, gjorde ändå fyra birdies och drog på sig två bogeys. På nian slog hon inspelet över green och på tolvan treputtade hon.

Catrin Nilsmark gick liksom Sörenstam ut på andra ronden med ett under par och hade också läge att skaffa sig slagläge inför helgens avgörande. Men tre bogeys i rad, på hål 14_16, gjorde att hon fick nöja sig med 74 slag, ett över par för dagen och par sammanlagt.

Då blev Nilsmark delad fyra. På fredagen var det nära att hon blev diskad.

TT

Mer läsning

Annons