Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Soprum och flertal bilar utbrända i Borlänge

Strax före klockan 02.00 under tidiga onsdagen kom larmet om en brand i Jakobsgårdarna i Borlänge till SOS. Räddningtjänsten fick utföra ett intensivt släckningsarbete då det fanns risk för spridning till bostäder.

Annons

Vid 02.30 meddelade SOS Alarm att det var öppna lågor och fullt utvecklad brand i fyra bilar och ett soprum på en parkering på Kometgatan, i bostadsområdet Jakobsgårdarna, där det fanns spridningsrisk till ytterligare åtta till tio fordon.

TV: Hör räddningsledaren berätta om branden och insatsen.

– När vi kom fram var det en fullt utvecklad brand i sophuset och det brinner i fyra till fem fordon, säger Johan Wahrén som var räddningsledare på platsen.

Det fanns också risk för att andra byggnader i närheten skulle fatta eld då gnistor från branden landade på byggnaderna.

– Det var ett gnistregn som ligger över bostäder, säger Wahrén.

Läs även (Plus): Hon blev vittne till branden på Jakobsgårdarna: "Jag ringde 112 direkt"

Blåsten i samband med branden gjorde att det fanns spridningsrisk till garage och bostäder. Totalt 14 brandmän utförde släckningsarbetet och fick branden under kontroll.

– Det är rätt så omfattande skador. 11 bilar påverkades av branden och soprummet, säger Wahrén strax innan räddningstjänsten fortsatte arbetet med att släcka glödbränder samt kontakta fastighetsbolag och bilägare.

Enligt polisen har man i nuläget ingen uppfattning om hur branden ska ha startat men man har spärrat av området för att göra en teknisk undersökning. Branden rubriceras som grov mordbrand.

– Det rubriceras som grov mordbrand då det var så stor brandpåverkan, säger Vakthavande befäl Dan Sööder.

Den tekniska undersökningen vet han inte när den kan göras då det ska vara brist på kriminaltekniker i Dalarna för tillfället.

– Området är avspärrat och klart, sen ska det vara brist på tekniker i just Dalarna så när den blir av vet jag inte, säger Sööder.

Läs också: Garagelänga totalförstördes i brand