Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sönderkört motionsspår ska fixas

– Elljusspåret i Skräddarbacken är sönderkört. Om inget görs lär det inte bli några skidspår här till vintern.
Det befarar Klaes Lindborg som bor i Skräddarbacken och är en flitig utnyttjare av motionsspåret där.

Det var i slutet av sommaren som kommunen genomförde en gallring av träd i skogarna i anslutning till elljusspåret i Skräddarbacken. Något som fick till följd att det välutnyttjade motionsspåret blev sönderkört och i dag delvis är väldigt svårframkomligt.

– Man behöver storstövlar för att ta sig fram och på några platser har även vägtrummorna under spåret förstörts vilket skapar översvämmade områden när det regnar, berättar Klaes Lindborg som är oroad över att det hela inte blir åtgärdat innan vintern slår till.

– I så fall blir det ju inga skidspår här och det vore synd för motionsområdet här är flitigt utnyttjat av många säger han.

Dock behöver han inte oroa sig längre. Vid kommunens enhet för det rörliga friluftslivet har man full koll på situationen i Skräddarbacken.

– Jajamensan. Elljusspåret där ska vi fixa till så snart vi kan. Haken just nu är att det är så blött i marken att vi skulle förstöra ännu mer om vi försökte göra något nu. Vi får helt enkelt vänta tills det har torkat upp lite och sedan sätta igång. Någon fara för vinterns skidspår är det absolut inte, säger arbetsledaren Leif Andersson.