Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Soliga torsda´n när folkfesten invaderade Noret

Radiostyrda bilar, trubadursång och så alla roliga upplåsbara hopp- och studs leksaker på Uddens trädgård. Roliga Torsda´n levde upp till sitt namn för både barn och vuxna när handlarna bjöd in till veckans torsdagskalas för allmänheten.

Och solen var också den på gott humör och sken hela dagen över folkmyllret som letat sig in till Leksand och Noret under torsdagen. Och i en stor blågul hinderbana på Udden hittade Falukuriren massor av sommarspralliga barn. Två av dem som lyckades fastna på bild var Alva Östning, 7 år, Leksand, och kompisen Moa Nygren, 6 år, Insjön.

- Det är jättekul att vara här, konstaterade Alva, men sen hade hon inte tid att prata mer utan rusade snabbt tillbaka in i den stora hinderbanan igen.

På Z Torget eller "Musiktorget" stannade många upp och lyssnade till underhållningen från scen där bland annat visartisten Lasse Arnheim bjöd på finstämda tolkningar av några av Cornelius Vreeswijks låtar. På Torget kunde alla barn som ville köra radiostyrda bilar och bakluckeloppisen fanns också den på plats. Och för de som ville förena allt nöje med lite nyttig träning också fanns chansen att prova på allt från exempelvis yoga, styrketräning och zumba under dagen.

Läs fler Leksandsnyheter här:

Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här