Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solig fullträff för bilentusiaster

Det blir en fortsättning. Allt pekade på detta efter veckohelgens bilträff vid Romme Alpin. För arrangörerna och för de hundratals bilentusiaster som rattat sina klassiska europeiska bilar till Borlänge blev träffen en solig fullträff.

– Vi ska göra en utvärdering med deltagarna, men jag är ganska övertygad om att ingen är missnöjd. Säkert blir det en ny träff nästa år, blev på lördagen beskedet från Nils Kronström i arrangerande European Classic Car Club.

Att weekendträffen vid Romme Alpin blivit en fin upplevelse för alla inblandade och gett stort utbyte av erfarenhet behövde ingen tveka om då Jaguarentusiasten Nils Kronström lämnade sitt besked. Det gjorde han efter en start med strålande solsken och behagliga temperaturer.

Motorgurun Per Gillbrands hade nyss avslutat sin föreläsning/motorshow som 120 i publiken tog del av med stor entusiasm.

Per Gillbrand anses vara Sveriges stora motorkonstruktör och under en timme visade han att gedigna kunskaper inom ett område kan förmedlas på ett underhållande sätt. Han guidade sin publik genom 300 års motorhistoria och lät dem lyssna till sina numera berömda miniatyrmotorer.

– Han har verkligen imponerande kunskaper och det är en upplevelse att få att lyssna på honom och motorerna, förklarade Nils Kronström.

På lördagen var det också dvd-släpp av en dokumentär om Per Gillbrand. Borlängefotografen Rune Borgström är filmare av dokumentären.

Bilträffens deltagare hade på lördagen även tillfälle att lyssna till en rallyförare i världsklass. Björn Waldegård kåserade då om sitt spännande liv som tävlingsförare.

Waldegård framförde också gratulationer till en annan meriterad tävlingsförare, dalmasen Mats Mysell som nyligen blev europamästare och nu deltog i veckohelgens bilträff.

En säker uppgift saknades på lördagen då det gäller antalet europeiska bilmärken på Romme Alpins parkering. Men Daimler 95:a var ett av märkena.

– Den är härlig att köra, förklarade ägaren Cay Anderson från Avesta.

Cay fick tipset om bilen då han 2007 besökte äldsta dottern som bor på Jersey, England

– Då var den här till salu, berättar Cay som verkade trivas riktigt bra på veckohelgens bilträff och gärna berättade om sin bil.