Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solidariska Svärdsjöborladdar för Världens barn

– Det finns så mycket orättvisor i världen, vi människor måste göra allt vi kan för att förändra till det bättre.
Det säger pastorn Lars-Olov Råsmark som laddar för ännu en insamling.

Insamlingen för Världens barn har missionskyrkans pastor i Boda engagerat sig i redan från början, eftersom han är engagerad i Diakonia. Och insamlingarna i Svärdsjötrakten brukar ge en hel del. Sedan 2004 har Råsmark fört bok – drygt 340 000 kronor har föreningarna fått ihop på åtta år.

Den här veckan börjar aktiviteterna redan på torsdag kväll då det blir högläsning på biblioteket i Svärdsjö. Det är Siv Hågård och Lennart Ekman som läser ur årets noveller för Världens barn.

På fredag och lördag under två veckor blir det bösskrammel utanför den centrala butiken i Borgärdet.

Och på lördag kväll blir Musik vid Liljan i Boda missionskyrka, kombinerat med en kväll för Världens barn. Regionsamordnaren Sakarias Winberg kommer och Centrumkyrkans kör med flera sjunger och spelar.

På söndag blir det underhållning med Svärdsjö PRO-kör och Janne Åslund med vänner. Under båda källarna ställer bygdens konstnärer och konsthantverkare ut.

– Det är viktigt att engagera sig, säger Lars-Olov Råsmark som gläds över att Svärdsjöborna är så generösa.