Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solidariska Svärdsjöborladdar för Världens barn

– Det finns så mycket orättvisor i världen, vi människor måste göra allt vi kan för att förändra till det bättre.
Det säger pastorn Lars-Olov Råsmark som laddar för ännu en insamling.

Annons

Insamlingen för Världens barn har missionskyrkans pastor i Boda engagerat sig i redan från början, eftersom han är engagerad i Diakonia. Och insamlingarna i Svärdsjötrakten brukar ge en hel del. Sedan 2004 har Råsmark fört bok – drygt 340 000 kronor har föreningarna fått ihop på åtta år.

Den här veckan börjar aktiviteterna redan på torsdag kväll då det blir högläsning på biblioteket i Svärdsjö. Det är Siv Hågård och Lennart Ekman som läser ur årets noveller för Världens barn.

På fredag och lördag under två veckor blir det bösskrammel utanför den centrala butiken i Borgärdet.

Och på lördag kväll blir Musik vid Liljan i Boda missionskyrka, kombinerat med en kväll för Världens barn. Regionsamordnaren Sakarias Winberg kommer och Centrumkyrkans kör med flera sjunger och spelar.

På söndag blir det underhållning med Svärdsjö PRO-kör och Janne Åslund med vänner. Under båda källarna ställer bygdens konstnärer och konsthantverkare ut.

– Det är viktigt att engagera sig, säger Lars-Olov Råsmark som gläds över att Svärdsjöborna är så generösa.