Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solgungan fick miljöpriset

I torsdags firade personal och barn på Solgungans förskola med tårtkalas. De har nämligen fått kommunens miljöpris för 2012.

Solgungan är en personalkooperativ förskola på Budvägen i Morkarlby. Här finns 19 barn, 1-5 år gamla och personalen som består av Jeanette Bylerius, förskollärare och förskolechef, Åsa Åkerlund Olsson, barnskötare och ordförande i föreningen som driver förskolan, Lisa Ädling, barnskötare och sekreterare, Karin Gysling, kock samt Ulrika Larsson, barnskötare.

Förskolan som blev certifierade med grön flagg 2010 av Håll Sverige rent arbetar med teman om närmiljön, vattenresurser, klimat, energi, kretslopp, livsstil, hälsa och konsumtion.

I trädgården odlas grönsaker och rotfrukter i jord som kommer från den egna varmkomposten.

Förskolan försöker satsa på närproducerad mat och kocken Karin Gysling lagar all mat från grunden.

– Miljötänkandet är en del av den pedagogiska verksamheten. Vi tycker att arbetet med att lära vår nästa generation att värna om miljön är ett av våra viktigaste uppdrag, skriver förskolan om sin verksamhet.

Nu får Solgungan 10 000 kronor, pengar som ska användas i det fortsatta arbetet med miljön.