Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solfångare på Tjärna Ängar

Solfångare ser ut att bli ett inslag när Tunabyggen renoverar Tjärna Ängar.
Tunabyggen har nu ansökt om bygglov och renoveringen inleds i höst.

Under de kommande åren renoveras Tjärna Ängar etappvis. Bolaget avser att årligen avsätta ett betydande antal miljoner till projektet.

Byggnadsnämnden hade frågan uppe vid det senaste sammanträdet. Renoveringen inleds med ett av husen för att där vinna erfarenheter att dra nytta av under kommande etapper.

Nämnden konstaterar att det mest iögonfallande är ett asymmetriskt sadeltak som motiveras av planerna på att installera solfångare.

Då taket av bandtäckt plåt anses få en färg i silvermetallic, menar nämnden att aluzink övervägas. Detta då denna beläggning visat sig vara mycket hållbar.

Under renoveringen ska hyresgästerna kunna bo kvar i sina lägenheter. Avloppsstammarna byts inte ut. Nämnden konstaterar att det finns både för- och nackdelar med renoveringens omfattning.

Nämnden meddelar att de kommer att följa renoveringen under arbetets gång. På Tjärna Ängar finns det cirka 1 300 lägenheter.