Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökandet avblåst för natten

De patruller som sökt en 68-årig kvinna, som sedan i måndags är försvunnen, återupptar sitt sökande imorgon.

Annons

Ett intensivt sökande har pågått under tisdagen i trakterna kring Nedre Gärdsjö efter den kvinna som sedan elvatiden i måndags varit försvunnen från sitt hem i byn.

-Vi har en insats som sträcker sig över 24 timmar, men vi minskar ned insatsen under natten, säger polisens insatschef Patrik Åkerlund.

Den sista säkra iakttagelsen av den försvunna kvinnan gjordes vid 12-tiden på söndagen. Då besökte kvinnan en bekant i byn där hon också själv bor.

Ett dygn senare, det vill säga vid elvatiden på måndagen sattes de första insatserna in i sökandet efter kvinnan. Under tisdagen intensifierades sökandet och under dagen deltog tio hundpatruller, en polispatrull, en fältstab som lokaliserades till Nedre Gärdsjö bystuga, en polishelikopter. Räddningstjänsten hade dykare som sökte vid Gärdsjön.

Det var sedan en röd baseballkeps hittats vid strandkanen i sjön som dykare sattes in i aktionen för att hitta kvinnan.

Enligt Dalapolisens presstalesman Bo Eriksson är kvinnan vid god hälsa, förutom ett dåligt knä.

-Kvinnan är 165 centimeter lång, har smal kroppsbyggnad, grått hår och blå ögon. I dagsläget finns ingen orsak varför kvinnan skulle ha försvunnit. Vi misstänker inget brott i samband med försvinnandet, säger Bo Eriksson.

Patrik Åkerlund, polisens insatschef i Nedre Gärdsjö berättar vidare att kvinnan hade en blå vindjacka, eventuellt av märket Didrikson, svarta mockaskor och jeans.

-Vi utgår först och främst från kvinnans hem och söker runt om i närområdet. Vi talar med ortsbefolkningen och fortsätter sannolikt, om inte kvinnan kommit till rätta under kvällen eller natten, sökandet under morgondagen, (läs onsdag). Under natten minskar vi ned insatsen, säger Patrik Åkerlund.

Patrik Åkerlund tror efter polisens efterforskningsuppgifter, inte att den keps som hittades i Gärdsjön, har något med kvinnans försvinnande att göra.

Den som har uppgifter att lämna som kan leda till att kvinnan anträffas ombeds ringa 114 14 och lämna uppgifterna.

TEXTEN UPPDATERAS