Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sök pusselbitar som passar

Annons

Den senaste tiden har jag sett följande rubriker i tidningen:

"Sparpaket väntar vården"

"Privatiseringar som havererar"

"Öka mångfalden för patienternas skull"

De båda första rubrikerna vittnar om bekymmer och penningbrist. Den tredje rubriken aviserar ingen pengabrist, utan handlar om att man vill bygga fler vårdinrättningar.

Med fler vårdcentraler menas att sjuklingen själv ska ha rätt att välja till vilken mottagning han ska gå. Av erfarenhet vet vi att sjuklingen besöker den läkarstation som är närmast och där han känner personalen och tycker sig höra hemma, detta oberoende om centralen är offentlig eller privat.

Och ligger man skadad eller svårt sjuk i ambulansen, så väljer man heller inte vart resan går. Sjukvården i dag börjar likna ett pussel där ingen bit passar i en annan. I den röran står vårdpersonal och patienter och vet varken ut eller in.

Stoppa eländet och börja om i rätt anda i sansad takt. Med rätt utgångsläge och omtanke, och utan jäkt ska man söka pusselbitar som passar tills pusslet ligger där utan skämmande hål. 

Nils Aspenström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare