Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia leder Ordjakten

Sedan ett par månader har det varit klart att bukullan och TV 4:s hallåa Sofia Isaksson - tidigare Rågenklint - blir en av två programledare för Ordjakten. Programmet har redan testats i Nederländerna, Polen, Frankrike och Storbritannien och blivit tittarsuccéer.

- Jag tror benhårt på det här. Det är ett lättsamt program som passar den svenska publiken också, säger Sofia Isaksson.

Ordjakten omfattar olika moment där de tävlande med hjälp av bokstäver och ledtrådar ska bilda ord. Fyra deltagare per program möts parvis om två finalplatser. Finalsegraren får sedan möjligheten att plocka hem

30 000 kronor.

- Sedan har vi en interaktiv del också där tittare får ringa in direkt och tävla, berättar Sofia Isaksson.

De inringande har chansen att vinna upp till 5 000 kronor.

Ordjakten avverkas under en direktsänd timme varje vardagseftermiddag.

Programmet drar igång måndag 3 februari och ska i ett första skede köras åtminstone ett halvår framöver. Blir det en framgång lär det få en fortsättning. Sofia Isaksson alternerar på posten som programledare med Linda Bengtzing.

Hon är känd bland annat från Sikta mot stjärnorna där hon säsongen 1999 gjorde gruppen Aquas sångerska Lene Nystrøm.

I dagarna pågår en intensiv slutspurt av Tv 4:s folk för att få alla praktiska trådar klara.

Pirrigt inför debuten som frågeprogramledare?

- Om du frågar mig dagen innan vi ska starta så kan jag tänka mig att det kan vara lite nervöst. Men just nu känner jag mig bara sugen på att få dra igång.

Programmet är ett av två som fyran nu satsar på i för frågeprogram lite nyare tidsnischer. Ordjakten ska alltså täcka in eftermiddagarna. Vardagsmorgnarna ser Pussel som nytt tittardragplåster. Det bygger också på bokstavsknopande och ska ledas av Anton Körberg.

LEIF-UNO BÄCKVALL