Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia Jarl från Gagnef valdes till ny ordförande för Centerkvinnorna

Sofia Jarl från Gagnef, Dalarna valdes under helgen till ny förbundsordförande för Centerkvinnorna.
– Centerkvinnorna behöver bli ännu starkare, säger hon.

Sofia Jarl den 15:e ordföranden som leder Centerkvinnorna. Hon är också oppositionsråd i Gagnef kommun, vice ordförande i Region Dalarna och ledamot i Centerpartiets partistyrelse sedan 2011.

– Det är hedrande, säger Sofia Jarl i ett pressmeddelande.

– Centerkvinnorna är en stark organisation, men vi behöver bli starkare. Jämställdhetspolitik måste hela tiden lyftas fram i ljuset, på lokal, nationell och internationell nivå. Ekonomisk egenmakt, möjligheter att starta och driva företag, rätten till sin egen kropp samt en jämställd fördelning av makt och inflytande är några av de frågor jag brinner för, fortsätter hon.

Jarl sammanfattar sin programförklaring i tre ord: frihet, feminism och systerskap.

– Men för att vi ska lyckas att skapa ett jämställt Sverige behöver vi nå fler grupper. Vi behöver bli ett självklart val för kvinnor både på landsbygden och i större städer, tätorter och förorter. För kanske är det just där som en av de största jämställdhetsutmaningarna finns idag.

Till ny vice ordförande för Centerkvinnorna valdes Julia Färjhage, från Västra Götaland. Helena Vilhelmsson, oppositionsråd i Nora kommun omvaldes till vice ordförande.

Övriga ledamöter till Centerkvinnornas förbundsstyrelse under perioden 2016-2018 är: Christina Bröms, Dalarna, Solveig Granberg, Västerbotten, Berit Johansson, Jämtland, Marie Wickberg, Stockholms stad, Ebba Krumlinde, Skåne, Elizabeth Peltola, Kronoberg, Susanne von Tiedemann, Stockholms län, Ann-Sophie Cordes, Halland.